2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A pánik után megvan a megoldás, hogy ne omoljon össze Európa egyik legnagyobb bankja?

Hirdetés

A pánik után megvan a megoldás, hogy ne omoljon össze Európa egyik legnagyobb bankja?

Egyre közelebb a megállapodás, amely értelmében Svájc két legnagyobb bankja olvadhatna egybe, egész pontosan az UBS felvásárolná a Credit Suisse-t. A The Wall Street Journal információi szerint az üzlet már vasárnap létrejöhet. A szabályozóbizottság felajánlotta, hogy az eladás felgyorsítása érdekében eltekintenek a szokásos részvényesi jóváhagyásoktól.

Szerda este a Svájci Nemzeti Bank 54 milliárd dolláros mentőövvel segítette ki a Credit Suisse-t a likviditás és a befektetői bizalom megerősítése érdekében. Az intézkedés azonban nem volt elég ahhoz, hogy megállítsa a Credit Suisse részvényeinek zuhanását, arra kényszerítve a központi bankot és Svájc legfőbb pénzügyi szabályozóhatóságát, hogy tárgyalásokat szervezzen a Credit Suisse és legnagyobb riválisa, az UBS között.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/19/svajc-usb-credit-suisse-bank-osszeolvadas-csod/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerda estére erősödött a forint

Szerda estére erősödött a forint

Az euró jegyzése a szerda reggel 7 órai 388,82 forintról 387,93 forintra gyengült este fél …