2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A nettó 260 ezer forint sem elég vonzó leszedni a fáról a gyümölcsöt

Hirdetés

A nettó 260 ezer forint sem elég vonzó leszedni a fáról a gyümölcsöt

A munkaerőhiány ma már csaknem akkora gondot okoz a zöldség-gyümölcs-termesztésben, mint az időjárási anomáliák. Nemhogy a képzettséget igénylő, de az idénymunkára is alig akad jelentkező az egész országban, ahogyan Európa-szerte sem, írta a novekedes.hu. A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint az elégtelen munkaerő-ellátottság közvetlenül és közvetve évi mintegy 50-80 milliárd forint kárt (termelésiérték-kiesést) okoz a zöldség-gyümölcs-ágazatban.

Kapcsolódó

Akár harminc százalékkal is drágulhat a zöldség-gyümölcs

Áprilisban többször is elfagyott a termés.

Hirdetés

Apáti Ferenc azt mondja: az esetek 80-90 százalékban betanított munkással kell beérniük a munkáltatóknak. Ám belőlük is hiány van, nem is a fizetések miatt, hanem mert ma már kevesen akarnak a szabad ég alatt dolgozni, ha fúj, ha esik, ha 35 fok van árnyékban. A fiatalok számára ez már nem vonzó. A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/09/munkaerohiany-zoldseg-gyumolcs-termesztes-idenymunkas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jövőre már napi 100 millió hordó fölötti olajkitermeléssel kalkulálnak

Jövőre már napi 100 millió hordó fölötti olajkitermeléssel kalkulálnak

Az amerikai Energia Információs Ügynökség számításai szerint valamikor az idei harmadik negyedév során kerülhet egyensúlyba …