2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Nemzeti Tehetség Programban idén több mint 1200-an nyertek

Hirdetés

A Nemzeti Tehetség Programban idén több mint 1200-an nyertek

Zsigó Róbert azt írta, hogy

a Nemzeti Tehetség Program februárban megjelent kiírásaira benyújtott pályázatok 63 százalékát – tizenegy kategóriában 1258-at – pozitívan bírálták el, vagyis a jelentkezők csaknem kétharmada kapott támogatást, összesen mintegy 2,2 milliárd forintot.

Hirdetés

Idén 607 fiatal nyerte el a pályázók körében népszerű, a tehetséges fiatalok közvetlen támogatását biztosító Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, csaknem 380 millió forint értékben – ismertette az államtitkár. Azt is ismertette, hogy a támogatási forma 2015 óta nyújt ösztöndíjat a kiemelkedően tehetséges magyarországi és határon túli magyar fiataloknak, az idei nyertesekkel együtt pedig eddig több mint 5300 fiatal részesült benne.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a tehetséges magyar fiatalok a nemzet egyik legfontosabb erőforrásai, ezért mindenki érdeke, hogy „felkutassuk, felkaroljuk és támogassuk őket”.

A Nemzeti Tehetség Program célja ezért a kiemelkedő teljesítményre képes fiatalok felkutatása és célzott segítése, hogy tehetségük kibontakozzon és a lehető legjobban hasznosuljon

– tette hozzá Zsigó Róbert.

Az államtitkár azt is közzétette, hogy idén is sok kategóriában lehetett pályázatot benyújtani: a tehetséggondozó szervezetek, intézmények, egyesületek, alapítványok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/13/nemzeti-tehetseg-program-palyazat-zsigo-robert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

28 új naperőművet építenek országszerte

28 új naperőművet építenek országszerte

A projekt nyitórendezvényét Oroszlányban tartották, mivel a 0,5 megawatt (MW) kapacitású egységből ott telepítik a …