2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A német vegyipari vállalat nem képes teljes egészében lemondani a földgázról

Hirdetés

A német vegyipari vállalat nem képes teljes egészében lemondani a földgázról

A német vegyipari vállalatok az ország földgázfogyasztásának a 15 százalékát használják, azaz mintegy 135 terawattóra (TWh) energiaegyenérték gázra van szükségük évente – közölte a VCI (Verband der Chemischen Industrie e. V.) ipari szövetség, majd hozzátette, hogy fűtőolajjal és szénnel ebből csak 2-3 TWh-t lehetne helyettesíteni – írta az MTI.

A vegyiparban a gázt nagymértékben használják energiatermelésre a kapcsolt hő- és villamosenergia-erőművekben. Ezekben a nagy hatékonyságú üzemekben a technológiai hőt és a villamos energiát együttesen állítják elő

– nyilatkozta a VCI.

„A megtakarítások csak azokon a telephelyeken lehetségesek, ahol a technológiai hőtermelésre még rendelkezésre állnak alternatívák. Ezek lehetnek régi olajkazánok vagy széntüzelésű kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő erőművek.” 

Hirdetés

Egyes iparágak rugalmasabbak, de más ágazatok, köztük az üveggyártók, súlyos károkat kockáztatnak a berendezéseikben, ha leállítják a termelést.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/20/nemet-vegyipari-vallalat-foldgaz-vci-lemondas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …