2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A napi új fertőzésekben Európában most csak a lengyelek jobbak nálunk

Hirdetés

A napi új fertőzésekben Európában most csak a lengyelek jobbak nálunk

Észak-Amerika és a közel-keleti régió után jelenleg Európában terjed leginkább a koronavírus, és annak jelenleg legfertőzőképesebb két variánsa, a delta és a lambda. Vannak persze más régióban is „forró országok”, ahol kiemelkedő az új fertőzöttek száma, ilyen például Kazahsztán, Malajzia, Botswana vagy Kuba.

Mi természetesen elsősorban Európára összpontosítunk, azon belül külön a régiónkra és Magyarországra. Lássuk a legfrissebb adatokat az Ourworldindata.org adatgyűjtő oldalról!

Az augusztus 15-i adatok alapján az egymilliós populációt meghaladó országok közül

Hirdetés

Koszovó az éllovas: itt a hétnapos mozgó átlagot nézve egymillió lakosra 466 napi új Covid-eset jut. A második helyen szinte ugyanilyen adattal Ciprus áll, a harmadikon pedig az Egyesült Királyság.

A mediterrán régió sem áll túl jól, a spanyolok, a görögök és a portugálok is szomorúan előkelő helyen tanyáznak. Érdekesség, hogy egy hónapja még a hollandok is ott voltak a három legrosszabb adattal rendelkező ország között, míg most az első tízbe sem férnek be. Ugyanígy a finnek vagy a norvégok is nagyot javítottak július 15-höz képest, persze ezt úgy kell értelmezni, hogy náluk is folyamatosan emelkedik a napi fertőzésszám a vírus negyedik hulláma miatt, de csekélyebb mértékben, mint máshol.

covid napiuj aug15 europa.png

Fotó: Ourworldindata.org

Érdemes egy pillantást vetni Kelet-Európára, azon belül a Kárpát-medencére és szomszédainkra. A szerbek állnak leginkább csehül, de az egymillió lakosra jutó 125 napi új fertőzöttel is „ csak” a 17. legrosszabb adattal rendelkező európai ország déli szomszédunk. A képzeletbeli dobogón Szlovénia áll a második helyen egymilliós mintára vetített 88 új fertőzöttel, Ausztria pedig szorosan a nyomában egymillió/84 fővel.

covid napiuj aug15 karpatmedence.png

Fotó: Ourworldindata.org

Ha igazak az országok által jelentett adatok, akkor a régiónkban jelenleg nálunk jelenik meg a legkevesebb új fertőzött naponta, mindössze hat új esetet látunk egymillió emberből.

A térségünkben az elmúlt harminc napot nézve Szerbiában látható a legmeredekebb emelkedés, Szlovénia, Ausztria és Horvátország görbéje mérsékeltebben ível, míg az ukránoké, a románoké, a szlovákoké és a miénk alig indult el felfelé. Itt a jobb viszonyítás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/16/covid-uj-fertozesek-europa-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szuperhitelre pályázhatnak az aszkéta lakások

Szuperhitelre pályázhatnak az aszkéta lakások

A piaci hírek szerint október 4-től több banknál is el lehet kezdeni a lakáshitelpiac legújabb …