2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A nap jó híre Kemenesi Gábortól

Hirdetés

A nap jó híre Kemenesi Gábortól

A koronavírus-járvány kezdete óta az egyik legfontosabb kérdés, ami a kutatók fejében kalapál: vajon egy immunitást szerzett ember tünetmentesen tovább képes-e fertőzni a másikat? Vagyis ha valakit beoltottak a vakcinával (így „mesterségesen” immunizálták), de mégis megfertőződik, képes-e továbbadni a vírust másnak? A kérdés azért kardinális, mert ha a válasz igen, akkor a vírussal szembeni harcban sokkal-sokkal rögösebb út áll előttünk.

Kemenesi Gábor, a pécsi egyetem virológusa szerdai vakcinahíradós YouTube-videójában fantasztikus hírrel szolgált a kérdést illetően.

Egy, a medrxiv.org orvostudományi portálon megjelent izraeli tanulmányból idézett (ebben az országban a legmagasabb az átoltottsági szint a világon), mely azt vizsgálta, hogy milyen hatással van a társadalom többi csoportjára, elsősorban a fiatalokra a 19–50 közöttiek átoltottsága. A kérdést úgy is fel lehet tenni: megvédik-e a fertőzéstől a 19–50 év közöttiek a 19 év alattiakat, ha be vannak oltva. A válasz úgy tűnik: igen!

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/03/31/kemenesi-gabor-vakcina-hirado-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyitási lázban ég az ország

Nyitási lázban ég az ország

Magyarország kezd éledezni. Ahogy haladunk az oltásokkal, a szigorítások is enyhülnek, amelynek a következő lépcsője, …