2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Hirdetés

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése, mivel nem enyhül a munkaerőhiány az informatikai szektorban – közölte a Bluebird hétfőn az MTI-vel.

A szakember-közvetítéssel is foglalkozó informatikai társaság szerint koronavírus-járvány az IT munkaerőpiacra is hatással van, munkaerőhiány és bérnövekedés figyelhető meg világszerte.

Az Egyesült Királyságban kiemelkedően magasak a bérek:  az IT menedzsmentben dolgozók átszámítva akár 7-9 millió forintot, a szoftverfejlesztők mintegy 7 millió forintot is kaphatnak havonta.

Hirdetés

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó óriáscég, az Amazon nemrégiben jelentette be, hogy több mint a kétszeresére emeli az informatikusok bérét a legjobb szakemberek megtalálásának és a meglévő munkatársak megtartása érdekében.

MAGYARORSZÁGON TAVALY EGY SZOFTVERFEJLESZTŐ AKÁR HAVI 2 MILLIÓ FORINTOT IS KERESHETETT, A FIZETÉSÜK 20 SZÁZALÉKKAL NŐTT EGY ÉV ALATT.

Belföldi viszonylatban a kezdőket szintén jól megbecsülik, az elemzésben felsorolt beosztásokhoz bruttó 600-850 ezer forint jár havonta. Az informatikai iparág csaknem 40 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/07/04/magyarorszag-munkaerohiany-informatikusok-bernovekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair …