2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A moldovai miniszterelnök szerint Putyin hibrid háborút vív ellenük is

Hirdetés

A moldovai miniszterelnök szerint Putyin hibrid háborút vív ellenük is

Igyekszik felkészíteni a moldovai kormány az ország lakosságát a legrosszabbra: visszatérő és hosszú ideig maradó áramszünetekre figyelmeztetnek mindenkit. A BBC riportja szerint ezt azért teszik, mert Moldova áramimportra szorul, ráadásul pont attól az Ukrajnától vették eddig a legnagyobb mennyiségben az áramot, aminek elektromos infrastruktúráját az utóbbi időben gyakorlatilag megsemmisítették az orosz rakéták.

Az országban eddig is voltak áramkimaradások, azonban a következő hónapokban még súlyosabbakra számítanak.

Andrei Spinu, Moldova miniszterelnöke hibrid háborúval vádolta meg Moszkvát, amit állítása szerint a Kreml nem is Ukrajna, hanem egyenesen Moldova ellen vív azzal, hogy ellehetetleníti energiabiztonságát.

Hirdetés

„Nagyon egyszerű: nem akarják, hogy Moldova az európai utat járja” – mondta Spinu. A miniszterelnök-helyettes is hasonlóan látja a helyzetet: szerinte Oroszország az energiával akarja őket megzsarolni arra, hogy az Európai Unió felé haladjon.

Az ország pedig a háború kirobbanása óta egyre mélyebb gazdasági helyzetbe süllyed: az infláció elérte a harminc százalékot, ahogy Magyarországon, úgy ott is egyre többen kínlódnak a számlák befizetésével.

Moldovát mindemellé az orosz állami gázóriás, a Gazprom is fenyegeti, méghozzá azzal, hogy tovább fogják csökkenteni a szállított gáz mennyiségét. A Gazprom zsarolása pedig beválhat, mivel az országnak még több mint három évre van ahhoz szüksége, hogy kiépítse azokat a csöveket, amelyekkel nyugatról is képes gázt fogadni.

(Címlapképünk illusztráció.)

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221129_moldova_oroszorszag_ukrajna_zsarolas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hasztalan lehet Észak-Korea narancsfényű készpénzfertőtlenítő berendezése

Az észak-koreai kormány tavaly májusban országszerte elrendelte a gyógyszertáraknak, hogy vásárolják meg a bankjegyek fertőtlenítésére …