2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A mézkeverékek pontosabb megjelölését sürgetik az uniós termelők

Hirdetés

A mézkeverékek pontosabb megjelölését sürgetik az uniós termelők

Mint írják, régóta létező probléma vár megoldásra, mivel özönlenek az uniós piacra a gyengébb minőségű harmadik országból származó mézkeverékek. Tapasztalataik szerint egyre nagyobb a fogyasztói igény a származási hely megjelölésére. A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január 30-i ülésén ezért húsz uniós tagállam agrárminisztere kérte az Európai Bizottságot a mézjelölési szabályok szigorítására. 

„Hiába beszélünk ugyanis a beporzók védelméről és írunk elő szabályokat ennek érdekében a mezőgazdasági termelés számára, ha az EU nem védi meg saját méztermékeit és méhészeit” – közölte a magyar delegációt vezető Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Brüsszelben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/31/europai-unio-mez-szarmazasi-orszag-szabalyozas-agrarminiszterium/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így állhat bosszút Kijev Magyarországon

Így állhat bosszút Kijev Magyarországon

Az Ukrtransnafta ukrán csővezeték-hálózat üzemeltetői április 1-jétől ismét megemelhetik az orosz olaj Barátság kőolajvezetéken keresztüli …