2021. július 28., szerdaMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A MÁV-nál az idei nyár újdonsága az új első osztályú IC+ kocsi

Hirdetés

A MÁV-nál az idei nyár újdonsága az új első osztályú IC+ kocsi

Az InterCity-vonatok megjelenéséig a MÁV hálózatán a távolsági szolgáltatás alapját a sebes- és gyorsvonatok jelentették, a fontosabb úti célok pedig expresszvonatokkal voltak elérhetők. Amióta harminc évvel ezelőtt elindult az első InterCity Budapestről Miskolcra, az utasforgalom egyre inkább ezekre a járatokra tevődött át, napjainkban a vasúti távolsági szolgáltatás gerincét jelentik.

1997-ben indult el az első InterPici-vonat Miskolc és Tiszaújváros között, ez a vonatfajta később a fővonali InterCity-vonatokhoz csatlakozva nyújtott gyors kapcsolatot a regionális vonalak nagyobb településeihez. Az ezredforduló újdonsága volt a teljes második generációs InterCity-flotta elkészülte, ezáltal a hálózat mérete is tudott nőni, szinte minden fontosabb vonalon közlekedett már InterCity-vonat egyfajta prémiumtermékként, hiszen a leggyorsabb és legkényelmesebb eljutási lehetőséget jelentette. 

2006-ban Budapest és Szeged között mutatkoztak be a hibrid InterCity-vonatok, ezek olyan járatok, amelyeken az InterCity és a gyorsvonat egyesítve közlekedik azért, hogy a két nagyváros között egész nap óránként lehessen IC-minőségben utazni. A legelső szerelvények még átalakított belföldi gyorsvonati kocsikból álltak, de a vasúttársaság folyamatosan megújította járműparkját. 

Hirdetés

Az új első osztályú IC+ kocsi belseje

Az új első osztályú IC+ kocsi belseje

Fotó: MÁV

2017-ben több év tervezés és előkészítés után indult el a sorozatgyártás az új IC+ típusú személykocsiból, ami teljesen új fejezetet nyitott a hazai InterCity-közlekedés történetében. A saját tervezésű és gyártású kocsitípus lehetővé tette a kerékpárszállítás, valamint a babakocsival és kerekesszékkel történő utazás lehetőségének megteremtését olyan vonalakon is, ahol erre korábban nemigen volt mód. 

Ma már naponta közel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/13/mav-intercity-ic-homolya-kormanyos-csobor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét kamatot emelt az MNB

Ismét kamatot emelt az MNB

A várakozásoknak megfelelően keddi ülésén ismét megemelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris …