2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A magyarok többsége öt éven belül lecserélné az autóját

Hirdetés

A magyarok többsége öt éven belül lecserélné az autóját

A magyar autósok 70 százaléka 5 éven belül lecserélné a gépkocsiját. A legtöbben továbbra is benzines járművet választanának – a válaszadók 36 százaléka – az EY hazai autóhasználók körében végzett reprezentatív kutatása szerint. Ez az arány azonban az előző évhez képest 7 százalékponttal csökkent.

Ugyancsak enyhül az érdeklődés a dízelautók iránt.

Hirdetés

2020-ban a válaszadók 12 százaléka, tavaly már csak 8 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legközelebb gázolajos kocsit venne. Ezzel párhuzamosan egyre többen nyitnak az alternatív hajtású autók felé.

A felmérésben megkérdezettek negyede hibrid, minden tizedik válaszadó pedig elektromos autót venne legközelebb. Az ár mellett meghatározó döntési szempontnak számítanak a gyártó termékeivel kapcsolatos korábbi tapasztalatok, a biztonság és a gazdaságos üzemeltetés. A válaszadókat leginkább a korrekt szervizdíjak és a hűségprogramok motiválnák arra, hogy elkötelezettek maradjanak az adott márka iránt.

A következő autóvásárlást a hazai vevők többsége saját forrásból fedezné.

Aki nem, az elsősorban banki hitelt venne fel, vagy családhoz, illetve baráthoz fordulna kölcsönért – derült ki az EY sajtóközleményéből.

A legfontosabb kritériumok

A 20–29 éves korosztály tagjainak 32 százaléka akár egy évet is várna a kiválasztott új járműre, míg a 30–60 évesek kevesebb mint 20 százaléka lenne csak ilyen türelmes. Utóbbiak többsége inkább készleten lévő gépkocsit választana, vagy valamilyen kompenzációt kérne a hosszú várakozási időért cserébe.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/07/autoipar-uj-auto-autopiac-autovasarlas-gepjarmu-beszerzes-kereskedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Mintegy 51 millió forinttal csökkentették a Balaton Bútor Kft. okos irodafejlesztést célzó uniós pályázatának támogatását – …