2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A magyarok tenger helyett idén vidékre mennének

Hirdetés

A magyarok tenger helyett idén vidékre mennének

A magyarok idén nyáron inkább vidékre, mint a tengerhez utaznának: a veszélyhelyzet utáni három hónapon belül a megkérdezettek 36 százaléka tervez belföldre utazni, és 15 százalék látogatna külföldre, derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából készült kutatásból, amit a Századvég készített. Utóbbi hetente méri a magyarok utazási hajlandóságát. 

Hirdetés

A felmérésben négyezer felnőttet kérdeztek meg. A közvélemény-kutatás szerint

a koronavírus járvány miatt a lakosság 43 százalékának hiúsult meg az idei évre tervezett belföldi vagy külföldi utazása.

Azok közül, akik lemondták a korábban tervezett útjukat, egyharmadnyian a járvánnyal kapcsolatos félelmeik miatt dobták a terveiket, újabb harmaduk pedig az úti cél megközelíthetetlensége miatt.

A kimaradt utakat részben pótolni fogják az emberek, a megkérdezettek egy része pedig a hazai utakat részesíti majd előnyben a járvány után az elemzés szerint.

A kutatás szerint ezek az utak a korábbiakhoz hasonló módon aktív szabadidős tevékenységek lesznek, valamint gyógyfürdő és wellness szolgálgatások. Az utazást tervezők harmada a szállodákat, ötöde az apartmanokat, további hatoda a magánszállásokat részesíti előnyben. A válaszadók a nyár végére, ősz elejére teszik a járvány lecsengését, így az utazásokat az ezutáni időszakra tervezik. A megkérdezettek 40 százaléka attól is tart, hogy a közelgő utazásukat is le kell majd mondaniuk.

Az internetes kereséseket is megfigyelték. Eszerint a magyarok többsége elsősorban a rövidebb időtartamú belföldi utazások és szabadidős tevékenységek iránt érdeklődött az elmúlt hónapban az interneten, és népszerű keresés volt a Dunakanyar, Tokaj és Sárospatak. A Balaton van még mindig az első helyen a keresési listán, de a nevére áprilisban 20 százalékkal kevesebben kerestek rá, mint márciusban, vagy éppen ugyanekkor 2019-ben.

A korlátozások lassú enyhülésével, a pünkösdi hétvége közeledtével a Balatonparti helyek és a szállásfoglalás témája is egyre jobban foglalkoztatja a netezőket. Az étterem téma rögtön első helyre került a sorban, a hirdetések is gyakran együtt említik a hotelek és éttermek újra nyitását, a lazító intézkedések bevezetését.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/24/koronavirus_magyarorszagon_utazas_magyar_turisztikai_ugynokseg_felmeres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bár …