2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Magyar Nemzeti Bank együttműködési megállapodást kötött az Európai Beruházási Bankkal

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank együttműködési megállapodást kötött az Európai Beruházási Bankkal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az Európai Beruházási Bank (EIB) újonnan megkötött együttműködési megállapodásának célja az EIB hosszú lejáratú, forintban denominált hitelezési tevékenységének támogatása.

A két intézmény együttműködésével a magyarországi zöld projektek kedvezőbb feltételek mellett juthatnak forint finanszírozáshoz, ezzel támogatva a környezetileg is fenntartható gazdasági növekedést, a járvány utáni gazdasági kilábalást és a hazai klímavédelmi beruházásokat.

Hirdetés

A megállapodás értelmében az EIB hosszú futamidejű, euró-forint kamatfedezeti ügyletet köthet az MNB-vel annak érdekében, hogy fix kamatozású forinthiteleket nyújtson magyarországi ügyfeleinek legfeljebb 20 éves futamidővel. Az EIB magyarországi tevékenységéért felelős alelnöke, Teresa Czerwinska elmondta, hogy az együttműködés mérsékli a hazai ügyfeleiket érintő, az euróban denominált hitelek átváltásból származó kockázatokat, így hozzájárul a hosszú távú infrastrukturális, klímavédelmi és környezeti fenntarthatósági célú beruházások kiszámítható finanszírozásához. Emellett bővíti a Magyarországon elérhető hosszú távú finanszírozási lehetőségek körét, ami a fenntartható növekedés és a versenyképes gazdaság elengedhetetlen feltétele.

Virág Barnabás, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/05/mnb-eib-egyuttmukodesi-megallapodas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …