2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A magyar hatóságok engedélyével már olthatnák a most érettségizőket

Hirdetés

A magyar hatóságok engedélyével már olthatnák a most érettségizőket

Az érettségire készülő diákok közleményt és Facebook-videót is készítettek arról, hogy saját maguk és a velük kapcsolatba kerülők egészségéért is aggódnak a közelgő vizsgák kapcsán. Elmondásuk szerint:

Szeretnénk azt kihangsúlyozni, hogy az érettségi vizsgák nemcsak minket, diákokat és tanárokat érintenek, hanem mindenkit Magyarországon. Mert most ez a diáksereg otthon ül és tanul. De májusban kimegyünk már mi is az utcára, igénybe vesszük a közlekedési eszközöket, befutunk még a vizsga előtt a kisboltba egy kis nasiért, vagy egy fagyiért a közeli cukrászdába. Ezért tehát ha mi az iskolában megfertőződünk, akkor a mellénk leülő bácsit és a sorban előttünk álló nénit is megfertőzzük akaratunkon kívül is.

A fentiekben maximálisan igazuk van a vizsgákra készülő diákoknak, és a megoldás nem is lenne túlzottan bonyolult. Az egyik, hazánkban is engedélyezett és használt, Covid elleni védőoltás ugyanis beadható ennek a korosztálynak. A Pfizer/BioNTech-oltóanyagot ugyanis a gyártó 16 évesnél idősebb páciensek körében bevizsgálta már, és ennek megfelelően gyakorlatilag minden hatóság, így az Európai Gyógyszerügynökség is engedélyezte a 16 éven felüliek oltására. Ez némiképp szokatlan, mivel a korcsoportok határait általában 18, illetve 60 évtől húzzák meg a gyártók és a hatóságok is, ahogyan az történt a Moderna és az AstraZeneca oltásával kapcsolatban is. A Pfizer-vakcina esetében azonban ez nem így volt, és ennek eredményeként jelenleg az egyetlen lehetőséget jelentené a 16–18 év közöttiek védelmére. Az oltás ráadásul megelőzi a tünetmentes terjesztést is, ami miatt az érettségire készülők – teljes joggal – aggódnak. 

Az ennél is fiatalabbak oltása […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/08/az-erettsegizoket-be-lehetne-oltani/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már lehet nevezni a Brillante párlatversenyre

Már lehet nevezni a Brillante párlatversenyre

Elindult a nevezés a Brillante – 2021 elnevezésű nemzetközi párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai …