2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Lupa-tó mellett, amerikaiaknak húzna fel sokmilliárdos filmstúdiót a Garancsi-féle cég

Hirdetés

A Lupa-tó mellett, amerikaiaknak húzna fel sokmilliárdos filmstúdiót a Garancsi-féle cég

Huszonhat hektárnyi területet foglal el az a hatalmas filmstúdió-komplexum, amelyet zöld területen, Budakalász határában, a Lupa-tó mellett, az Omszki-tó és a Duna-part közelében tervez felhúzni egy Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég – adta hírül a napi.hu.

A helyszínen amerikai partnerekkel, elsősorban amerikai filmeket gyártanának. Úgy tudni, a Walt Disney, a Netflix és a Marvel producerei is érdeklődést mutatnak a tervezett budakalászi filmstúdió iránt.

Hirdetés

A terület jelenlegi tulajdonosa a helyi gyógynövénykutató intézet GYNK Ingatlanfejlesztő Zrt.-je, ám nem sokáig, ugyanis megveszi a területet a filmstúdió beruházója, a Market Asset Management Zrt. A 11 milliárd alaptőkéjű vállalkozás az egyik vezető magasépítő cég, a Market Építő Zrt. tulajdonában van, amelynek közvetett többségi tulajdonosa a Garhartt Invest 2014 Zrt.-n keresztül a magát Orbán Viktor miniszterelnök kötélbarátjának nevező Garancsi István. A Market Asset háromtagú igazgatóságának tagja Bacsa György is, aki nem más, mint a Mol-csoport stratégiai ügyvezető igazgatója, és akinek a neve tavaly feltűnt az alapítványi formába kiszervezett Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó kuratóriumban is.

Garancsi István az elmúlt években nem csak az építőiparban és az ingatlanfejlesztésben utazott: a kormányközeli üzletember szerencsejátékon és a pénzszállításon át az online kasszákig igen sokrétű befektetési portfóliót épített ki. A 100 leggazdagabb magyar listája alapján az elmúlt tíz évben mintegy meghétszerezte […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/29/budakalasz-filmstudio-komplexum-garancsi-istvan-scheer-sandor-bacsa-gyorgy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar választja a kempingezést

A balatoni kempingekben július eleje óta több nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendég is. …