2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Lufthansa húzza ki a csávából az olasz nemzeti légitársaságot

Hirdetés

A Lufthansa húzza ki a csávából az olasz nemzeti légitársaságot

A Lufthansa-csoport megegyezett az olasz gazdasági és pénzügyminisztériummal, így a német cég 325 millió eurós tőkeemelést hajt végre az ITA Airways légitársaságban – derült ki a Lufthansa közleményéből, amelyet az Airportal szemlézett.

Ennek értelmében a Lufthansa az olasz nemzeti légitársaság 41 százalékos kisebbségi tulajdonosává válik.

Hirdetés

Az ITA Airways jelentős mennyiségű friss tőkéhez jut, ugyanis a megállapodás részeként az olasz állam is 250 millió eurós tőkeemelést hajt végre. A portál beszámolója szerint a Lufthansa opciót szerzett az olasz légitársaság összes részvényének egy későbbi időpontban történő felvásárlására, ezek vételára a légitársaság későbbi üzleti teljesítményétől függ.

A szerződést a közeljövőben fogják véglegesíteni. A tranzakció lezárását követően az olasz légitársaság szorosan együtt fog működni a német vállalattal a szinergiák minél jobb kihasználása érdekében.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/26/lufthansa-legitarsasag-ita-airways-felvasarlas-utazas-repulogep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A változás éve: tekert a csapokon Európa, dobta az orosz gázt

A változás éve: tekert a csapokon Európa, dobta az orosz gázt

Az Európai Unió belföldi földgázkereslete 13,2 százalékkal csökkent 2022-ben az azt megelőző évhez képest – írja elemzésében …