2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A legtöbb otthoni tűzeset megelőzhető lenne

Hirdetés

A legtöbb otthoni tűzeset megelőzhető lenne

Az otthonokban keletkezett tűzesetek megelőzésének legfontosabb üzenete, hogy nyílt lángot soha és semmilyen körülmények között ne hagyjunk felügyelet nélkül. Ezzel biztosítani tudjuk baj esetén az azonnali reagálást és a sérülések, károk megelőzését, minimalizálását. A személyes jelenlét helyett ma már számos olyan technológiai megoldás is elérhető, amelyek a folyamatos felügyeletet biztosítani tudják. Számtalan gyártó kínál hő- és füstérzékelőket, esetleg kombinált füst- és szén-monoxid érzékelőket. Az ilyen eszközök segítségével még biztonságosabbá tehetjük otthonunkat tűzvédelmi szempontból.

Az égéssel és füsttel járó dohányzás fokozottan tűzveszélyes

Amikor valaki zárt térben cigarettázik, az érzékelők azonnal beindítják a veszélyjelzést. Az égéssel „működő” dohánytermékek felelős használatához hozzá tartozik, hogy tisztában legyünk azok tűzveszélyességével. A gyújtáshoz használt láng vagy izzó felület, a dohányzás közben keletkező parázs és a nem kellő körültekintéssel eloltott végtermékek egyaránt potenciálisan veszélyesek a környezetre. Éppen ezért fontos, hogy ha dohányzunk, akkor minden esetben gondoskodjunk nem éghető anyagból készült hamu- és csikktartóról, valamint ne tegyük azt olyan éghető anyagok (függöny, terítő, takaró, szőnyeg, stb.) közelébe, amelyek könnyen lángra kaphatnak. Semmiképpen ne dohányozzunk ágyban vagy kanapén, mivel az éghető anyagok jelenléte és a figyelmetlenséget eredményező testhelyzet együtt fokozzák a tűzveszélyt.

A cigarettázás tehát nem csak rendkívül káros, de […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/16/a-legtobb-otthoni-tuzeset-megelozheto-lenne/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Év végéig dönt a kormány a jövő évi közfoglalkoztatotti bérekről – közölte a Belügyminisztérium a Népszava …