2020. október 27., keddMa Szabina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.27. Szabina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A koronavírus visszavetette a téli és nyári gumik eladását

A koronavírus visszavetette a téli és nyári gumik eladását

A kevesebbet autózó sofőrök idén kevesebb téli gumit vettek, sokan inkább egész évben használható négy évszakos abroncsokra váltottak – írta a Pénzcentrum többek között az Europool adataira hivatkozva. Utóbbiakból az év első nyolc hónapjában Magyarországon negyedével többet értékesítettek, míg a nyári és téli gumik eladásai mérsékelten, 6–10 százalékkal estek vissza.

Persze a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a négy évszakosok még az idén júliusi, kiugróan jónak számító értékesítési aránya is mindössze 8,5 százalék, ami 6,9 százalékkal még augusztusban is átlag feletti szinten maradt. Tavaly egész évben 4,4 százalék volt az értékesítési arányuk.

Az Europool adatai azt mutatják, hogy míg a teljes abroncspiac az elmúlt öt évben lassú emelkedést, illetve az utóbbi másfél évben stagnálást mutat, addig az egész évben használható gumik gyors ütemben törnek előre. Lengyelországban idén például 12 százalék fölé emelkedett az értékesítési arányuk, Németországban pedig meghaladta a 20 százalékot. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/06/gumiabroncs_keresletcsokkenes_gumiabroncs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Átrendezheti a biztosítási piacot, ha kivonul az Aegon Magyarországról

Átrendezheti a biztosítási piacot, ha kivonul az Aegon Magyarországról

Eladó az Aegon kelet-európai tevékenysége – idézte a Reuters értesülését a Portfolio, megemlítve, hogy korábban már …