2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A koronavírus és az infláció megdrágította a debreceni pilótaképzést

Hirdetés

A koronavírus és az infláció megdrágította a debreceni pilótaképzést

Az eredetileg hét, de most már nyolc féléves, angol nyelvű pilótaképzés indult Debrecenben 2018 őszén, a tandíj félévente 4,5 millió forint. A legfrissebb Európa Uniós közbeszerzési értesítő szerint az akkor harminc fővel, a műszaki karon indult hivatásos repülőgép-vezető képzést egy EMMI rendelet alapján 2019. február 19. napjától „repülőmérnöki” képzésre keresztelték át – írta meg az Mfor.

A közbeszerzési szerződés módosítására azért volt szükség, mert az „élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó” koronavírus miatt a kormány 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett ki. Emiatt az egyetem és a Pharmaflight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ Zrt. közötti keretmegállapodás keretében meghatározott képzési időt az elrendelt oktatási szünet miatt meghosszabbították, mégpedig a 2021/2022. tanév tavaszi félévére.

A képzés a Tempus Alapítvány ösztöndíj-támogatásával valósul meg, így 20 fő Stipendium Hungaricum miniszteri ösztöndíjas hallató részére szól a Debreceni Egyetem idei tanévére halasztott oktatása. A költségekről és a tanórákról az mfor cikkében tudnak további részleteket olvasni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/05/debreceni-pilotakepzes-debreceni-egyetem-repulomernok-bme-nyiregyhazi-egyetem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …