2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A kormány segíti új álláshoz a Tungsram elbocsájtott dolgozóit

Hirdetés

A kormány segíti új álláshoz a Tungsram elbocsájtott dolgozóit

A programban személyre szabottan, álláskeresést ösztönző juttatással valósul meg a képzésük, átképzésük, így akinek eddig nem sikerült másik munkahelyen elhelyezkednie, ennek segítségével könnyebben térhet vissza a nyílt munkaerőpiacra – jelentette be Kutnyánszky Zsolt iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.

A Tungsram még áprilisban jelentette be, hogy megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, ezért év végéig 1600 dolgozóját elbocsátja. A cég vezetője az Indexnek adott interjújában akkor azt mondta, a pandémia, a globális ellátási nehézségek és az ukrajnai háború megoldhatatlan feladat elé állította a Tungsramot, és csak azonnali kormányzati segítség tenné lehetővé a tudásalapú társadalomhoz hozzájáruló, innovatív értéket teremtő, történelmi magyar márka fennmaradását.

A Technológiai és Ipari Minisztérium az év végéig elbocsátani tervezett foglalkoztatottak mielőbbi újra munkába állását a „Munkaerőpiaci alkalmazkodás támogatása” elnevezésű munkaerőpiaci programmal segíti Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben, valamint a fővárosban.

A közlemény szerint az elbocsátott dolgozók a kormányhivatalok segítségével megyénként olyan szakmai képzésekben vehetnek részt, amelyek a helyi munkaerőpiaci kereslethez igazodnak. A program országszerte több mint 30 szakma elsajátításához nyújt segítséget, a csoportos leépítés folyamata szerinti ütemezésben.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/02/technologiai-es-ipari-miniszterium-tungsram-foglalkoztatas-kepzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megérkezett az első LNG-szállítmány Horvátországból Magyarországra

Megérkezett az első LNG-szállítmány Horvátországból Magyarországra

Miután az ARELGAS Kft. Magyarországon elsőként üzembe állította első LNG-szállító tartályos járműszerelvényét, megnyílt annak a …