2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A kormány intézkedései után padlót fogott egy alapélelmiszer ára

A kormány intézkedései után padlót fogott egy alapélelmiszer ára

Mint korábban az Index is megírta, az egyes élelmiszerekre vonatkozó hatósági árak kivezetésével új szabályok lépnek életbe, amelyek szerint a korábbi árstopos termékek árképzésénél – miként a kötelező akciózásnál – is a megelőző 30 nap legalacsonyabb beszerzési ára lesz az irányadó, szeptember 30-ig a korábbi hatósági áras termékek esetében a kereskedő által alkalmazandó bruttó kiskereskedelmi ár a beszerzési árnál nem lehet magasabb. Sőt, a szabályozás értelmében a kereskedőknek legalább 2, eddig árstopos terméket legalább 15 százalékkal olcsóbban kell adniuk.

Az Árfigyelő adatai szerint hétfőn még a 10 darabos kiszerelésben legalacsonyabb áron kapható tojás darabára 63 forint volt, ez keddre 45 forintra mérséklődött – jelezte az Index megkeresésére a Gazdasági Versenyhivatal. Ezzel egyetlen nap alatt közel 30 százalékkal zuhant a tojás ára.

A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL ADATAI SZERINT JÚNIUSBAN A 10 DARABOS TOJÁS átlagosan 894 FORINTos fogyasztói áron volt kapható.

Jó ideje csökken a tojás termelői ára 

Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke lapunk érdeklődésére megosztotta, hogy húsvét óta folyamatosan észlelhető a termelői és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/03/tojas-pakozd-gergely-ar-termeles-tojaszovetseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának …