2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A kormány elárulta, hogy fenntartják-e az élelmiszerárstopot

Hirdetés

A kormány elárulta, hogy fenntartják-e az élelmiszerárstopot

Jelen állás szerint április 30-áig marad fenn az élelmiszerárstop. Egy héttel ezelőtt a Kormányinfón kérdeztük Gulyás Gergelyt arról, hogy hosszabbítanak-e, de a miniszter csak annyit mondott, hogy várhatóan két héttel a határidő lejárta előtt hoznak döntést erről, és a hatósági árakat akkor vezetik ki, ha érezhetően csökken az infláció.

GettyImages-1247582247

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A minap a Világgazdaság értesült arról, hogy a kormány szinte biztosan meg fogja hosszabbítani az árstopot három hónappal, egészen július 31-éig. Az atv.hu intézett kérdéseket az Agrárminisztériumhoz azzal kapcsolatban, hogy április után is fenntartják-e az árstopot.

A minisztérium válaszában megismételte, hogy két héttel április 30. előtt döntenek hivatalosan az árstopról. Mindemellett azonban azt válaszolták: 

Hirdetés

Az árstop a magyar lakosságot védi a brüsszeli szankciók okozta áremelkedéstől. A kormány fenntartja mindazokat az intézkedéseket, amelyek az infláció csökkenését szolgálják.

A válasz alapján tehát úgy fest, hogy valóban hosszabbítással számol a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/30/elelmiszerarstop-megszunese-hosszabbitas-julius-31-magyar-kormany-nyilatkozat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Az Apple-részvény a délutáni kereskedésben 1,8 százalékkal emelkedett, és 184,36 dollárig jutott, amivel megdöntötte a …