2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A jegybankoknak vissza kell szerezniük kezdeményező szerepüket

Hirdetés

A jegybankoknak vissza kell szerezniük kezdeményező szerepüket

A digitális térbe kerül életünk nagy része, és ezt a koronavírus-járvány csak felgyorsította: a szolgáltatások igénybevétele nagy arányban már virtuális térben történik, ahogy a vásárlások legnagyobb része is – mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az Egy új kor hajnalán – Pénz a 21. században című, a digitális jegybankpénzről szóló tanulmánykötet bemutatóján. Szerinte a digitalizáció felforgatja a pénzügyi rendszert és kihívások elé állítja a piac minden szereplőjét, a jegybankokat és a nemzeti fizetőeszközöket is. A hagyományos pénzrendszerrel szemben a piacra újonnan belépő globális technológiai vállalatok jelentenek alternatívát, amelyek saját digitális fizetőeszközökkel a nemzeti valuták „digitális versenytársait” hozhatják létre. A pénz digitalizációjának kihívásaira a jegybankoknak is válaszolniuk kell – jelentette ki.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/07/mnb-jegybank-digitalis-jegybankpenz/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták mögött álló technológia, a blokklánc a kezdet kezdetén olyan algoritmusokkal dolgozott (és dolgozik …