2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A jegybank volt elnöke szerint nem valószínű, hogy csökkennek az Európa-rekorder magyar élelmiszerárak

Hirdetés

A jegybank volt elnöke szerint nem valószínű, hogy csökkennek az Európa-rekorder magyar élelmiszerárak

A piaci árusok szerint nem a legszebb árut, hanem a legjobb árat keresik a vevők a piacokon – derül ki az RTL Híradó riportjából, ahol az Európa-rekorder magyar élelmiszerárakat járták körül.

A kormány még 2022 elején vezetett be árstopot bizonyos élelmiszerekre, hogy fékezze a drágulást. A szerintük extraprofitot termelő kiskereskedelmi láncokra pedig különadókat vetettek ki.

Az eredmény az, hogy Európa-rekorder lett a magyar infláció, amelyet elsősorban az élelmiszerek drágulása húzott. 

Hirdetés

Mostanra pedig nem csak elértük, némileg meg is haladtuk az élelmiszerek átlagos uniós árát. Az eurostat adatai szerint egészen pontosan kilenctized százalékkal. 

Az olajok, zsírok ára már az uniós átlag 122 százalékán áll, a tej, sajt és tojás 118 százalékkal haladja meg az átlagos európai árszintet, a hús viszont csak az uniós átlag 81 százalékába kerül – idézi a csatorna a Portfolio összesítését. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/06/29/gazdasag-europa-magyarorszag-elelmiszerarak-versenykeptelenseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Budapesten 110 késést és 12 járattörlést hozott a globális informatikai üzemzavar

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren eddig összesen 110 késés és 12 járattörlés mutat a …