2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A járvány hétköznapi hősei nem rohamozták meg az éttermeket

Hirdetés

A járvány hétköznapi hősei nem rohamozták meg az éttermeket

Egyelőre még lassan fogy a meghirdetett 50 millió forintos támogatási keret, de folyamatos a vállalkozói érdeklődés a június 18. óta elérhető #újranyitvaBP pályázatunkon – közölte az Index érdeklődésére a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A fogyasztásösztönző kuponakció meghirdetésekor Nagy Elek, a kamara elnöke arról beszélt, hogy az induló keretből tízezer fő egyszeri, ötezer forintos vendéglátóipari fogyasztásához járulhatnak hozzá.  

Az Eddig beérkezett nyolc pályázatból hármat támogattak,

Hirdetés

melynek eredményeképp Páty község alapellátásban résztvevő dolgozói és a polgármesteri hivatal munkatársai, valamint a helyi pedagógusok által alkotott 29 fős csoport már le is fogyasztotta a kuponjait, míg egy 20 fős zenekar és 26 fő egészségügyi dolgozói társaság hamarosan felhasználják a támogatásukat. További 4, összesen közel 200 főnyi egészségügyi dolgozó megvendégelését célzó pályázat még elbírálásra vár, és egy másik pályázat is erre várakozik a kamara tájékoztatása szerint. Ezen túlmenően további 8-10 csoport szervezését jelezték számunkra – közölte a BKIK. 

A BKIK alapvetően a bajban lévő éttermeket kívánta megsegíteni azzal, hogy az ötezer forintos kamarai hozzájárulásokból befolyt összegből indulásként a Szolidaritási Alapja említett 50 millió forint erejéig támogatást ad ahhoz, hogy az érintett vendéglátók fejenként 5 ezer forint erejéig vendégül láthassák a járvány hétköznapi hőseit. A kampány meghirdetésekor a kamara elnöke arról is beszélt, hogy

amennyiben az eseményfinanszírozási pályázat induló kerete kezdene kimerülni, felkérik majd a járványt jobban átvészelő fővárosi vállalkozásokat, adakozzanak a Szolidaritási Alap számára. 

Az #újranyitvaBP kampányról egyébként a BKIK tájékoztatása szerint a fővárosi vendéglátósok széles körben hallottak már, de egyelőre inkább még a lebonyolítást érintő kérdések érkeznek.

A kamara szerint, mivel ehhez hasonló

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/15/messze-meg-a-tizezer-vendeglatott-hetkoznapi-hos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megmenteni a cigány lelkeket az első ezer napban

Megmenteni a cigány lelkeket az első ezer napban

A szegénység még leírható valaminek a hiányával, a mélyszegénység már nem – helyette már inkább …