2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A hétvégén akár már strandolhatunk is

Hirdetés

A hétvégén akár már strandolhatunk is

Néhány évtizede még általános volt, hogy a strandok a május 1-i hétvégén nyitottak ki függetlenül attól, hogy ennek kedvezett-e az időjárás vagy sem. Ezt a hagyományt ma már kevés helyen őrzik, de a termalfurdo.hu így is talált néhány olyan fürdőt, ahol már ezen a hétvégén megnyílik a strand, igaz a legtöbb helyen egyelőre még nem teljes kapacitással.

Az ország legnagyobb fürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa deklaráltan minden évben megnyitja a strandját május 1-re, idén már április 29-én, szombaton strandolhatunk. A fürdő szabadtéri része több részlegből áll, egyelőre az ún. tradicionális strand nyílik, az aquapark és a néhány éve átadott Prémium Zóna júniusban nyitja meg a kapuit. Azonban így is számos strand- és gyerekmedencét használhatunk majd, és fürdőzhetünk a hullámban is.

Az országosan ismert fürdők közül a Bükfürdő Thermal & Spa és a Miskolctapolca Barlangfürdő esetében még nem ismert a strand nyitásának időpontja. 2022-ben az előbbi csak június közepén, utóbbi május végén nyitotta meg a szezonálisan üzemelő medencéit.

Több fürdő szabadtéri medencéi egész évben nyitva vannak. Ilyen például Budapesten a Széchenyi Fürdő, Nyíregyházán az Aquarius, Egerszlókon a Saliris, ahol élményelemekkel felszerelt gyógy-, illetve termálvizes medencékben fürdőzhetünk. Az ország egyik leghíresebb fürdője, a Hévízi Tó szintén egész évben látogatható.

Hirdetés

A strandok nyitásáról a termalfurdo.hu készített egy részletes listát, amelyet a következő két hónapban rendszeresen aktualizálnak. 

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230424-gazdasag-penz-idojaras-strandolas-elmenymedence.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezerszeres nap a Sparnál: annyi akciót élesítenek egyszerre, hogy alig lehet követni

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20230608-ezerszeres-nap-a-sparnal-mutatjuk-a-reszleteket.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …