2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A garázsok és parkolóhelyek árát is átírta a járvány

Hirdetés

A garázsok és parkolóhelyek árát is átírta a járvány

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy a járvány lényegében hirtelen megfordította a korábbi évekre jellemző trendet. Az elmúlt években ugyanis a fővárosban és a többi nagyvárosokban is fokozódott az igény a kiadó és eladó garázsokra, felszíni parkolókra, teremgarázshelyekre.

Hirdetés

Részben a városon belüli költözések és a növekvő autóállomány miatt. Hozzátette: „A járvány miatt elrendelt korlátozások következtében azonban megcsappant a forgalom és ingyenessé vált a parkolás, ez pedig azonnal levitte az árakat.”

A fővárosi garázsok és autóbeállók átlagára május végén az ingatlan.com adatai szerint átlagosan 4,5 millió forint volt,

ez pedig a járvány előtti – februári – szinthez képest 6 százalékos csökkenést jelent, ugyanakkor a tavaly májusi árszintet 7 százalékkal felülmúlja.

  • Budapesten belül a legolcsóbb garázsokat és kocsibeállókat a XVII., a XIX. és XXI. kerületben kínálják a tulajdonosok, ezekért átlagosan 2,5-3 millió forintot kell fizetni.
  • A legdrágább kerületek közé tartozik a VI., a VII., a VIII., XI. és a XII. kerület, ahol 6-8 millió forintot is elkérhetnek értük.

Szintén csökkent a kiadó garázsok, parkolóhelyek havi bérleti díja. Budapesten májusban 23 ezer forint alatt volt az átlag,

ez 5 százalékkal marad el a februári díjaktól, éves összevetésben viszont 9 százalékos drágulás látható.

  • A külső kerületekben, például Csepelen, a XVII.-ben és a XVIII.-ban 13-15 ezer forintért lehet autóbeállót bérelni,
  • ugyanakkor a XIII.-ban 20 ezer forintba kerülnek havonta, de a budai kerületek közül a XI.-ben és a XII.-ben már 25, illetve 30 ezer forintért adják ki azokat a tulajdonosok.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/27/garazs_parkolohely_ar_olcsobb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bár …