2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A garázsárakat is átírta a koronavírus-járvány

Hirdetés

A garázsárakat is átírta a koronavírus-járvány

Az elmúlt években a fővárosban és a nagyvárosokban is fokozódott az igény a kiadó és eladó garázsokra, felszíni parkolókra, teremgarázshelyekre, részben a városon belüli költözések, részben a növekvő autóállomány miatt. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásoknak köszönhetően azonban megcsappant a forgalom és ingyenessé vált a parkolás, ez pedig azonnal levitte az árakat – magyarázta Balogh László, a cég vezető gazdasági szakértője.

A járvány a budapesti garázspiacon átírta az árlistát:

a fővárosi garázsok és autóbeállók átlagára május végén az Ingatlan.com adatai szerint átlagosan 4,5 millió forint volt, ami a járvány előtti, februári szinthez képest 6 százalékos csökkenést jelent,

Hirdetés

a tavaly májusi árszintet 7 viszont százalékkal múlja felül.

Budapesten belül a legolcsóbb garázsokat és kocsibeállókat a XVII., a XIX. és XXI. kerületben kínálják a tulajdonosok, ezekért átlagosan 2,5-3 millió forintot kell fizetni. A legdrágább kerületek közé tartozik a VI., a VII., a VIII., XI. és a XII. kerület, ahol 6-8 millió forintot is elkérhetnek értük.

A kiadó garázsok, parkolóhelyek havi bérleti díja is csökkent. Budapesten májusban 23 ezer forint alatt volt az átlag, ami 5 százalékkal marad el a februári díjaktól, éves összevetésben viszont 9 százalékos drágulás látható. A külső városrészekben, például Csepelen, a XVII. és a XVIII. kerületben 13-15 ezer forintért lehet autóbeállót bérelni, a XIII. kerületben 20 ezer forintba kerülnek havonta, de a budai kerületek közül a XI.-ben és a XII.-ben már 25, illetve 30 ezer forintért adják ki azokat a tulajdonosok.

A vidéki nagyvárosok többségében nem volt jelentősebb árváltozás a garázspiacon, de vannak kivételek. Székesfehérváron, Veszprémben és Zalaegerszegen február óta 2-3 ezer forinttal 20-20 ezer forintra, míg Miskolcon és Pécsett hasonló összegű árcsökkenés után 18-19 ezer forintra mérséklődtek a bérleti díjak.

Balogh László elmondta: „A garázsukat kiadó tulajdonosok és befektetők nincsenek könnyű helyzetben, ha meg akarják tartani a bérlőjüket, hiszen az árcsökkenés mellett a kilátások is bizonytalanok. Az árcsökkentést kiváltó forgalomcsökkenés és ingyenes parkolás ugyanis csak átmeneti, az pedig még kérdés, hogy az enyhítések és az otthonról dolgozók számának hosszú távú változása milyen változást eredményeznek a budapesti parkolópiacon.”

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200527_ingatlan_garazs_parkolo_jarvany#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bár …