2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A francia Mbappé a katari vb legjobban fizetett sztárja

Hirdetés

A francia Mbappé a katari vb legjobban fizetett sztárja

128 millió dollárt kereshet Kylian Mbappé a 2022-23-as futballszezonban a Forbes becslése szerint. Ebből 110 millió dollárt a Paris Saint-Germain fizet a 23 éves szupersztárnak, 18 millió pedig olyan szponzoroktól jön, mint a Nike vagy a Dior. A PSG csapatát a katari emír pénzeli, aki épp azzal szerezte meg a világbajnokságot, hogy megvásárolta Nicolas Sarkozy akkori francia elnök kedvenc futballcsapatát. Kylian Mbappé két híres elődjének, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak ez lesz az utolsó alkalma, hogy világbajnokságot nyerjenek, hiszen az argentin játékos 36 éves, a portugál pedig a 38-ik születésnapját ünnepelheti jövő februárban. Ketten együtt 12 aranylabdát nyertek, de világbajnoki trófeájuk még nincs, szemben a 23 éves Mbappéval. Lionel Messi 120 millió dollárra számíthat ebben a szezonban, míg Cristiano Ronaldo 100 millióra.

Pályafutásuk során összesen 1 milliárd dollárt hoztak össze fejenként.

Cristiano Ronaldo számára a vég közel lehet, hiszen egy legutóbbi interjújában azzal vádolta a Manchester United tulajdonosát és edzőjét, hogy nem tisztelik őt. “Soha nem fogom tisztelni őket, ha nem adják meg a kellő tiszteletet nekem” – hangoztatta a portugál szupersztár, akinek botránya egyelőre nem befolyásolja reklámvonzó képességét. Ronaldo a pályán kívül körülbelül 60 millió dollárra számíthat a reklámbevételekből, olyan cégektől, mint a Nike, a Herbalife vagy a Livescore. Ebben a tekintetben még mindig Ronaldo az aranyérmes, akit csakis Lionel Messi tud megközelíteni mintegy 55 millió dollárral. Ronaldo az Instagramon is a legnépszerűbb, követőinek száma 500 millió.

Hirdetés

A szupersztárok listáján Katarban a brazil Neymar és a lengyel Lewandowski követi a nagy hármast. Neymar még csak 30 éves, de a Paris Saint-Germain csapatának sztárja mégis úgy nyilatkozott, ez lesz az utolsó világbajnoksága. Brazíliának jó esélye van a győzelemre, ezért Neymar a csúcson hagyhatja abba a vb-szereplést. A 34 éves Lewandowski ontja a gólokat a Barcelona csapatában, amióta oda igazolt 45 millió dollárért a Bayern Münchenből. Ő 35 millió dollárt kereshet ebben a szezonban a pályán, és 8 milliót a reklámbevételekből.

Mennyit hozhat a vb a konyhára?

452 millió dollárt kereshet az öt szupersztár ebben a szezonban, ebből 173 millió a reklámbevétel. Ha jól szerepelnek Katarban, akkor magasabb reklámbevételben és több szponzorban reménykedhetnek. Azonkívül a nyertes ország általában bőkezűen jutalmazza a győzteseket. Franciaország 38 millió dollárt nyert 2018-ban, és ebből 11 milliót osztottak ki a játékosoknak. A 23 francia játékos így átlagosan 480 ezer dollárt kapott. Azóta a pénzdíj tovább nőtt: a FIFA 440 millió dollárt oszt ki a részt vevő válogatottak között, a győztes 42 millió dollárt kap.

A szponzorok nemcsak az eredményt nézik, hanem a sztárok egyéni vonzerejét is, és ebben a portugál Cristiano Ronaldo jelenleg verhetetlen.

“A futballszurkolók szeretik Messit vagy Neymart, de egyikük sem vonza úgy az átlagembereket, mint Cristiano Ronaldo“ – nyilatkozta a Forbesnak Biddle, az XtraTimeFC szakértője.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221121_A_francia_Mbappe_a_katari_vb_legjobban_fizetett_sztarja#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az árstop meghosszabbítására készülhet a kormány

Az árstop meghosszabbítására készülhet a kormány

Még jövő áprilisban is velünk lehet az élelmiszerárstop a Portfolio értesülései szerint. A lap több …