2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Fradit egy évre 5 milliárddal támogatja az MVM, miközben az önkormányzatokat kötbérrel sújtja

Hirdetés

A Fradit egy évre 5 milliárddal támogatja az MVM, miközben az önkormányzatokat kötbérrel sújtja

Decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött az MVM a Ferencvárosi Torna Clubbal, ennek értelmében évente 1 milliárd forintot, valamint nettó 6,6 millió eurót fizet az állami energiacég a sportklubnak. Ez az összeg jelenlegi árfolyamon számolva 3,6 milliárd forint.

A támogatás tényéről egyébként a klub már beszámolt, az összeget pénteken tette közzé a K-Monitor egy, az MVM-től kapott támogatási lista alapján.

Jövőre összesen 5 milliárd forinttal segíti a Fradit az MVM, miközben tavaly az első félévet 81,1 milliárd forint veszteséggel zárta, az államtól pedig százmilliárdokat kap a rezsicsökkentés fenntartása miatt.

Hirdetés

Ahogy arról a hvg.hu korábban beszámolt, az állami energiacég 1,3 milliárdos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az MVM Dome névszponzora legyen.

 

A salgótarjáni távhőcég több mint 160 milliót bukik a gázspórolás miatt

Pedig akad olyan városi távhőszolgáltató, amelyre nem rótt ki kötbért az MVM. Az enyhe időjárás és a közintézmények kötelező gázfogyasztás-csökkentése miatt több városhoz hasonlóan Salgótarjánban is jelentősen csökkent október és december között a városi távhőcég hőértékesítése. Bár nem minden ilyen céget kötelezett kötbér megfizetésére az állami energiaszolgáltató, az MVM, úgy tűnik, a Salgó Vagyon Kft.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230120_MVM_Ferencvarosi_Torna_Club_fradi_tamogatas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fizetési lehetőség az Aldinál

Új fizetési lehetőség az Aldinál

A ROKSH megújult online felülete tovább növeli az ALDI online bevásárlásélményét. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető …