2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Fejérvíz egy része állami tulajdonba kerül

Hirdetés

A Fejérvíz egy része állami tulajdonba kerül

Az elmúlt hetekben a víziközmű-ágazatban a szolgáltatók nehéz helyzete miatt folyamatos külső és belső egyeztetések zajlottak. Az állam több városnak is felajánlotta, hogy magára vállalja az ellátási kötelezettséget, egyúttal tulajdonába is veszi a víziközmű infrastruktúráját. Ebből azonban többen nem kértek, Budapest és más városok mellett legutóbb Szombathely is úgy döntött, hogy nem adja át a víziközmű-vagyont az államnak.

Komoly veszteséget okozhatnak a megugró energiaárak

Zárt ülésen tárgyalt a fehérvári közgyűlés az ivóvízellátás biztonságát és a víziközművek zavartalan működését szolgáló intézkedések megtételéről – számolt be a FEOL.

A város polgármestere, Cser-Palkovics András elmondta, hogy a jelentősen megugró villamosenergia-költségeket a Fejérvíz, illetve a tulajdonos önkormányzatok önerőből nem képesek kigazdálkodni, ami az eredményeken is látszik.

Cser-Palkovics András

Hirdetés

Cser-Palkovics András

Fotó: Bodnár Patrícia / […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/16/szekesfehervar-vizikozmu-magyar-allam-cser-palkovics-andras-fejerviz-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lehet, hogy nettó befizetők leszünk, de ezen nem szabad múlnia az uniós tagságnak

Lehet, hogy nettó befizetők leszünk, de ezen nem szabad múlnia az uniós tagságnak

Orbán Viktor tusványosi beszédében arra is utalt, hogy 2030 környékére nettó befizető lehet az Európai …