2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A fagy nem tarol a gyümölcsösökben

Hirdetés

A fagy nem tarol a gyümölcsösökben

Ahogy a népdal tartja, télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van. A népdalszerzők anno nagyon optimisták voltak (még ha a dalok felütéséből ez nem is mindig tűnik így), hitték, amit megfigyeltek, öröklétig marad az úgy.

Az utódok ezt egy kicsit másként látják, és úgy érzik, télen nagyon meleg nincs, tavasszal pedig már nagyon meleg van, az eső meg azért annyira nem akar jönni, mint amennyire azt az előbb idézett dal negyedik sora sejteti.

Most egy kis reménykedés azért akad, mert az előző hetek tetemesnek mondható csapadékmennyisége után megérkezett a hideg. A szántóföldi termelésben érdekelt gazdáknak ez egy kicsit jó hír, mert bár vastag hótakaró nincs a vetéseken, de legalább megérkeztek a fagyos éjszakák: annyira nem hidegek, és nappal sem emelkedik jelentősen fagypont fölé a hőmérséklet.

Ez megtizedeli a talajban telelő kártevőket és a szunnyadó magvakat. Arról, hogy a gyümölcstermelőknek a korábbi enyhe idő után most megérkezett fagy miatt van-e aggódnivalójuk, Csizmadia György agrárközgazdászt, kertészmérnököt kérdeztük.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/08/fagy-fagykar-aszaly-gyumolcstermesztes-gyumolcstermes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …