2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A csehek már nyár végén megvalósíthatják Orbán Viktor téli álmát

Hirdetés

A csehek már nyár végén megvalósíthatják Orbán Viktor téli álmát

Február végén Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy „amíg tart a szankciós politika, a 2023-as év végére vissza tudják vágni egy számjegyűre az inflációt”. Ez a cseheknek jelentősen hamarabb, akár három hónapon belül összejöhet, ha valóra válnak a jegybank tervei.

Csehország nálunk kedvezőbb pozícióból fordult rá az idei évre, ugyanis januárban 17,2 százalékon tetőzött az éves infláció, míg nálunk ez az érték 25,7 százalék volt. A szomszéd országban gyorsabban is húzódik vissza a pénzromlás mértéke, februártól csökkenő tendenciát mutat, áprilisban pedig 12,7 százalék volt. Ezzel szemben Magyarországon a januári 25,7-ről áprilisra mindössze 24 százalékra csökkent az infláció.

Három hónapon belül tíz százalék alá kellene kerülnie a csehországi inflációnak – jelentette ki Ales Michl, a cseh Nemzeti Bank kormányzója hétfőn Prágában.

Ez még nem győzelem. A második fél évben továbbra is olyan infláció lesz, amelybe nem szabad belenyugodnunk, amelyet nem szabad elfogadnunk. Az alapkamat ezért továbbra is magas szinten marad

Hirdetés

– idézte a cseh jegybank kormányzóját az MTI.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/15/csehorszag-orban-viktor-inflacio-vilaggazdasag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan, hogy melyik vállalat volt tavaly a legnagyobb hazai online kereskedő

Négy év leforgása alatt nőtte ki magát a legnagyobb magyar tulajdonban lévő webáruházzá az Euronics …