2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Covid-mintaországot a Közel-Keleten keressük

Hirdetés

A Covid-mintaországot a Közel-Keleten keressük

Ha szóba kerül a koronavírus elleni hatékony védekezés, akkor tízből kilenc embernek Izrael ugrik be. Az ország, amely csaknem dupla áron beszerezte a Pfizer vakcináját, és teljes népességének jóval 50 százalék feletti átoltásával viharos sebességgel szorította vissza a járvány terjedését. A március elsejei – egymillió emberre vetített – 3500 feletti napi megbetegedés április 1-jére 380 alá esett, a napi Covid miatti halálozás pedig 23-ról 8-ra zuhant.

Akad egy Izraelhez közeli állam, amelyről sokkal kevesebbet beszélünk, pedig már 2020-ban is egészen kiemelkedően jó adatokat mutatott: az Egyesült Arab Emírségek. Az Emirátusok leginkább azzal került be a „vakcinahíradóba”, hogy több, koronavírus elleni oltóanyag klinikai vizsgálatainak helyszínéül szolgált. Ez minden valószínűség szerint összefüggésben lehet a járvánnyal szembeni hatékony küzdelmükkel.

Letoha Tamás szegedi kutatóorvos szemléletes ábrát tett ki Facebook-oldalára az ourworldindata.org-ról, ami kitűnően mutatja, miről is van szó.

Az emirátusok járványgörbéje az elmúlt több mint egy évben olyan lapos, mint egy palacsinta.

Hirdetés

A napi új esetek száma az első vírushullám felfutásával náluk 88-cal tetőzött május végén – szintén egymillió emberre vetítve –, míg a második október végén 144-gyel. Aztán következett egy felfutás, január 30-i tetőzéssel és 379-es napi esetszámmal. Most 218-nál tartanak. Eközben a magyar vagy épp a brazil adatok jelenleg is az egekben vannak. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/02/egyesult-arab-emirsegek-covid-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Svájci beruházásokat jelentett be Szijjártó Péter

Svájci beruházásokat jelentett be Szijjártó Péter

Három vállalattal is sikerült megállapodást kötnie Szijjártó Péternek Svájcban, így összesen 14 milliárd forintnyi beruházás …