2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Black Friday nem korbácsolja fel a vásárlási kedvet

Hirdetés

A Black Friday nem korbácsolja fel a vásárlási kedvet

Az elmúlt évek alatt Magyarországon egy egész hónapot felölelő reklámtémává alakult a Fekete Péntek, azaz a Black Friday. Bár a Fekete Péntek a karácsonyi nagy bevásárlási időszak nyitónapja, amikor brutális leárazásokkal szórják ki a cégek a készleteiket, az emberek pedig egymást taposva rámolják a kosárba a színes tévéket és a sütőket, ez sosem hatotta meg igazán a magyar vásárlókat.

Magyarországon ez a fajta élet-halál harc inkább akkor volt megfigyelhető, amikor az első diszkontláncok megjelentek az országban és az emberek egymás torkának estek a 79 forintos sör bezsákolásáért. Ez némiképp annak is köszönhető persze, hogy nem voltak olyan csábítók az akciók.

Mert amit az ember megcsinál 70 százalékos leárazás mellett, azt nem biztos, hogy megteszi 20-30 százalékért.

Hirdetés

Az idén a várakozások szerint magának a Black Fridaynek még kevesebb jelentősége lesz – állítja Jagodics Rita marketingszakember. Ennek oka többrétű. Egyrészt a lakosság egyszerűen nem vár annyit ettől az akciótól, hogy hegyeket akarna megmozgatni érte. Az emberek beárazták, hogy novemberben vannak nagyobb leárazások, de valójában nem eget verő a veszteség, ha elszalasztják a lehetőséget. A cégek legfeljebb 20-30 százalék kedvezményt adtak tavaly, és nagyjából ez látszik az idei ajánlatoknál is.

Dörzsöltek lettek a vásárlók

Ezzel együtt – mutatott rá Jagodics – a járvány alapvetően befolyásolja a vásárlói szokásokat és a költési hajlandóságot is. Olyannyira, hogy az egész Black Fridayt maga alá temetheti. A beragadt árukészletek miatt folyamatosak az akciók, ezért a Black Friday egyszerűen nem is emelkedik ki. Akkora vágást pedig nem csinálnak a cégek, hogy ez mégis megtörténjen. Sőt, nem is egyértelmű, hogy valamelyik vállalkozás részt kíván-e venni benne vagy sem: a vállalkozások 60 százaléka egyáltalán nem akciózik Black Friday címszóval, ezen belül pedig a kereskedők harmada hagyja ki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/20/az_erdektelenseg_es_a_virus_eltemeti_a_fekete_penteket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Választanának, de nincs joguk hozzá

Választanának, de nincs joguk hozzá

Hosszú küzdelem után a kormány végül felmentette a fogyatékossággal élőket a maszkhasználat alól. Ettől függetlenül …