2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A benzin ára beeshet 480 forint alá

Hirdetés

A benzin ára beeshet 480 forint alá

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke úgy véli, a fenyegető globális recesszió az energiaárak csökkenését eredményezheti, és a piaci viszonyok hatására magától eshet be 480 forint alá a benzin és a gázolaj literenkénti ára az országban.

Mint mondta, a koronavírus-járvány idején már meg lehetett tapasztalni, hogy mi történik a recesszió hatására: az energiaárak beszakadnak. Erre utaló jelnek nevezte például a Kínában uralkodó helyzetet, ahol az augusztusi üzemanyagexport mértéke csaknem 1 millió tonna volt, amely egy komoly fogyasztásbeli csökkenést jelent – adta hírül az Infostart.

Arról, hogy Magyarországon mikortól várható üzemanyagár-csökkenés, Egri Gábor azt mondta, hogy az a forint árfolyamától és az olaj nemzetközi jegyzésétől függ. Az már látható, hogy a Mol radikálisan visszafogta az ellátását annak a 258 benzinkútnak, amelyekkel idén kötött szerződést. Ezt a szövetség sérelmezi, ugyanis ez nem versenysemleges magatartás – számolt be az elnök.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/20/uzemanyag-benzin-gazolaj-arsapka-egri-gabor-recesszio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Nemzetközi Valutaalap szerint jövőre mindenki vesztes lesz

Krisztalina Georgieva az IMF vezetője bemutatta, hogy az idei évi globális gazdasági növekedésre vonatkozó becslésen …