2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A 2010-es évek elejét idézi az NGM keresetkommentárja

Hirdetés

A 2010-es évek elejét idézi az NGM keresetkommentárja

„A Gyurcsány-korszakhoz képest a kormány nemcsak 1 millióval növelte a foglalkoztatottak számát, hanem azt is elérte, hogy egy átlagos dolgozó már több mint háromszor akkora fizetést vihet haza, mint 2010-ben. Azaz nem csak többen dolgoznak hazánkban, hanem lényegesen jobban is keresnek. Mindez inkluzív módon valósult meg, hiszen a minimálbér és a garantált bérminimum is 3,6-szorosára nőtt, azaz nagyobb mértékben, mint az átlagbér, ezáltal tovább erősítve az alulról nyitott középosztályt” – kommentálta az április hónapra vonatkozó kereseti statisztikákat a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

A KSH jelentése szerint áprilisban 444 ezer forint volt a nettó átlagkereset, 13,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Az átlag magyar dolgozó 444 ezer forintot vitt haza áprilisban

A közepes kereset nettója 360 ezer forint volt. A reálkereset közel 10 százalékkal nőtt.

Hirdetés

A gyurcsányozás, illetve a keresetek másfél évtizeddel korábbi szintekhez való viszonyítása természetesen meglehetősen értelmetlen.

Az „alulról nyitott középosztály” kifejezés a kormánykommunikációban manapság szokatlan kifejezés – a 2010-es évek elején azonban gyakran használták, Orbán Viktor miniszterelnök egyenesen a párt politikája egyik alappilléreként beszélt róla. Alá értve a közmunkaprogram elindítását, az egykulcsos jövedelemadózás bevezetését és a családtámogatási rendszer átalakítását.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240621_a-2010-es-evek-elejet-idezi-az-ngm-keresetkommentarja#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztésére

Nagy István agrárminiszter bejelentése szerint a nagyobb, komplex projekteket támogató, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívást …