2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 74 vádlott, milliárdos csalás – ez lehet a vége az utóbbi évek legnagyobb számlagyárának

Hirdetés

74 vádlott, milliárdos csalás – ez lehet a vége az utóbbi évek legnagyobb számlagyárának

Befejezte a nyomozást az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV). Erről maga az adóhatóság számolt be csütörtökön.

A NAV emlékeztetett, hogy három éve fogták el a számlákra szakosodott bűnszervezet vezetőjét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és több mint 170 helyszínen csaptak le a budapesti számlagyár tagjaira, ékszereket, órákat, bankszámlákat és több luxusingatlant is zároltak, köztük a számlagyár vezetőjének csaknem kétszázmillió forintot érő házát is. A bűnszervezet tagjaitól több mint 1 milliárd forint vagyont vontak el.

Nyaralásából hazatérve kapcsolta le a NAV a számlagyárost – videó

Több mint egymilliárd forintot csalt el egy számlagyárat működtető dunántúli céghálózat, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hazai és külföldi társhatóságokkal közös akcióban számolt fel. A bűnszervezet magyar vezetőjét az FBI közreműködésével Amerikában fogták el.

Hirdetés

Az adóhatóság szerint az elkövetők több tucat, strómanok vezette céget hoztak létre, amelyekkel valódi teljesítés nélküli számlákat állítottak ki vevőiknek, akik így csökkenteni tudták fizetendő áfájukat. A megrendelők a fiktív szolgáltatások árát átutalták a számlagyár cégeinek, majd 12–13 százalékos jutalék fejében visszakapták a pénzt. Ezzel

több mint 1 milliárd 200 millió forintot csaltak el a költségvetésből.

A NAV közölte azt is, hogy a bűnszervezet 74 tagja ellen emelhetnek vádat, és akár 25 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230119_szamlagyar_nyomozas_nav_afacsalas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Baj van az ingatlanpiacon „Észszerű gondolkodás ereszthet gyökeret az ingatlanpiacon 2023-ban” – az Index 2022-es …