2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 650 ELTE-s dolgozó követeli az alapbére rendezését

Hirdetés

650 ELTE-s dolgozó követeli az alapbére rendezését

Tavaly év végén az Eötvös Loránd Tudományegyetem több karának nagyjából 650 dolgozója küldött állásfoglalást az egyetem vezetésének, amelyben az alapbérek rendezését követelte. Erre akkor érdemi választ sem a fenntartó államtól, sem pedig az egyetemi vezetéstől nem kaptak, ezért most ismét, immár a nyilvánosság előtt fordultak hozzájuk.

Az ELTE-sek az egyetemi oktatás jövőjéért csoport a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében azt írta: ismét jelezték, hogy az egyetem oktatói alapbérei európai, közép-európai, sőt még magyarországi összehasonlításban is nagyon alacsonynak számítanak, ez pedig szerintük az egyetem működését veszélyezteti.

A nyilatkozatot aláíró dolgozók szerint elfogadhatatlan a jelenlegi bérezés: nem csupán az oktatóké, hanem az adminisztratív munkakörökben dolgozóké is. Azt várják az egyetemet fenntartó államtól, valamint az intézmény vezetőitől, hogy haladéktalanul tegyenek konkrét lépéseket a helyzet megoldására.

Hirdetés

Az aláírók azt írták, hogy a jelenlegi bérszínvonal olyan alacsony, az alapbérek azonnali megháromszorozására lenne szükség.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230118_elte_beremeles#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …