2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 5,1 százalékkal csökkent a magyar GDP 2020-ban

Hirdetés

5,1 százalékkal csökkent a magyar GDP 2020-ban

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2020 negyedik negyedévében a nyers adatok szerint 3,7; a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – a gazdaság teljesítménye 1,1 százalékkal nőtt – közölte kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020-ban a GDP volumene 5,1 százalékkal elmaradt az előző évitől. 

Hirdetés

A KSH adatai szerint az előző negyedévhez mért növekedéshez leginkább az ipar, valamint az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág járult hozzá.

A kormányzat 5–6 százalék közötti gazdasági visszaeséssel számolt a tavalyi évre, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi becslése szerint 5,0–5,5 százalékos lehetett a magyar gazdaság teljesítményének tavalyi csökkenése. Az Európai Bizottság 5,3 százalékos visszaeséssel számolt, míg a hitelminősítők közül a múlt héten a Standard & Poor’s 6,3 százalékosra, a Fitch Ratings pedig 6,2 százalékra tette a visszaesés mértékét.

Varga Mihály elégedett

A friss adatok Varga Mihály pénzügyminiszter szerint azt mutatják, hogy 

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett a járvány gazdasági hatásaival szemben.

A pénzügyér Facebook-videójában elmondta, hogy az 5,1 százalékos visszaesés kisebb a vártnál, míg az uniós átlag ennél nagyobb, 6,4 százalék volt. Ezzel olyan országokat előztünk meg, mint Ausztria, Belgium, Franciaország, Olaszország vagy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/16/gdp-novekedes-ksh-statisztika-2020-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harcol az Európai Bizottság a tiltott állami támogatások ellen

Harcol az Európai Bizottság a tiltott állami támogatások ellen

Rendkívül aktív küzdelmet folytatott az elmúlt években a tiltott állami támogatások ellen az Európai Bizottság. Több …