2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 5 milliárd tévénézőre számítanak Katarban a focivébére

Hirdetés

5 milliárd tévénézőre számítanak Katarban a focivébére

Csak az orosz Gazprom hiányzik a nagy hirdetők közül, akik már 2018-ban is ott voltak a futball világbajnokságon Oroszországban is. Arról is az a FIFA-vezetés döntött, melynek 22 tagjának többségét korrupció miatt vizsgálat alá helyezték. Sepp Blatter elnök lemondásra is kényszerült, és mostanában úgy nyilatkozik: hiba volt Katarnak ítélni a világbajnokságot.

“A negatív légkör a FIFA körül nem jó a futballnak és nem jó a FIFA partnereinek sem” – hangsúlyozta az Adidas abban az időben, amikor rendőri vizsgálat folyt a nemzetközi labdarúgás vezetői ellen, akik közül sokat az FBI tartóztatott le a svájci rendőrség segítségével.

Az Adidas mindennek ellenére kifejezte reményét: ”Abban bízunk, hogy valamennyi partnerünk betartja az etikai normákat és biztosítja a pénzügyek átláthatóságát.”

Hirdetés

Összességében az Adidas és a Coca Cola maradt, de a Fly Emirates és a Sony kiszállt.

Putyin és Mohamed a díszpáholyban

A futball világbajnokság arra is jó, hogy ott új szövetségeket kössenek. 2018-ban a díszpáholyban paktált a világ két legnagyobb olajexportőre: Putyin orosz elnök Mohamed bin Szalman szaúdi trónörökössel. Paktumuk kiállta az idők próbáját. A Gazprom a futballvilágbajnokság legnagyobb szponzora volt Oroszországban. Katarra is készült, de közbeszólt a háború.

A szponzorok általában hosszútávú szerződéseket kötnek a FIFA-val, ezek többnyire 8-16 évre szólnak. Ezért most a Gazpromon kívül a többiek csak a vállukat rándítják, amikor a sajtó megírja: többezer vendégmunkás halt bele a stadionok építésébe Katarban. A másik probléma: az LMBTQ-jogokat egyáltalán nem respektálja az emírség.

A hirdetőket általában nagyon is zavarja az ilyesmi, de most eltekintenek ettől. Miért? Mert egymilliárd nézővel többre számítanak Katarban, mint ahányan az oroszországi világbajnokságot nézték.

Ezért azután a nagy hirdetők együttérzésükről biztosították a vendégmunkásokat és az LMBTQ közösség tagjait, de maradtak.

Az ING Bank másképp döntött. Ők a holland válogatott fő szponzorai. Most úgy döntöttek: a futballvilágbajnokságon nem hirdetnek. A dán válogatott szponzora, a Hummel olyan pici logót tesz a mezekre, hogy azok szinte nem is látszanak a képernyőkön. Ők így tiltakoznak Katar ellen.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221115_5_milliard_tevenezore_szamitanak_Katarban_a_focivebere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hiába az infláció, a magyarok nem a karácsonyfán spórolnak

Hiába az infláció, a magyarok nem a karácsonyfán spórolnak

„A fenyőfák mennyisége viszonylag fix” – mondta az Indexnek Boross Dávid, az Oázis Kertészet ügyvezető igazgatója …