2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 4,3 milliárd forintból épül madárszínház Hortobágyon

Hirdetés

4,3 milliárd forintból épül madárszínház Hortobágyon

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára jelentette be, hogy 4,3 milliárd forintból épül madárszínház a Hortobágyi Nemzeti Parkban – számolt be az MTI. A beruházás a Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretein belül valósul meg.

Aktív ökoturisztikai fejlesztésekre összesen 65 milliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre az államtitkár tájékoztatása szeirnt. Révész méltatta a hajdú-bihari önkormányzatot, amiért sok kis helyett egy nagy beruházást valósítanak meg a megpályázott 4,3 milliárdos összegből.

A hortobágyi madárszínház Máté Bence világhírű természetfotós elképzelései alapján valósul meg, és lehetővé teszi majd a hortobágyi halástavak madár- és állatvilágának egyedülálló bemutatását. A madárszínházat a nemzeti park által kezelt öregtavaknál építik fel, így nem sérül a világörökségi környezet Medgyesi Gergely Árpád igazgató szerint.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240705_hortobagy-madarszinhaz-revesz-mariusz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszivárgott: Ukrajna ezzel végleg ráborítaná az asztalt az Európai Unióra

Az ajánlat szerint Ukrajna nyersanyagot Azerbajdzsánból kaphatna, ami lehetővé tenné Kijev számára, hogy továbbra is …