2022. január 20., csütörtökMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 325 millió eurós finanszírozási megállapodást kötött a Budapest Airport

Hirdetés

325 millió eurós finanszírozási megállapodást kötött a Budapest Airport

A Budapest Airport 325 millió eurós, környezeti és társadalmi szempontból is felelős, kamatlábcsere-megállapodást kötött – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A megállapodás résztvevője a BNP Paribas Hungary, amely koordinátorként közreműködött és 200 millió eurót jegyzett, valamint a Credit Agricole CIB, míg a Rothschild & Co tanácsadóként vett részt az ügyletben. A 2,5 éves futamidejű megállapodás pénzügyi célja a kamatlábcsere, vagyis korábbi hitelek változó kamatainak fixre váltása. A Budapest Airport a kiszámíthatóbb kamatszolgálatátásnál is fontosabbnak tekinti, hogy a budapesti Liszt Ferenc repülőtér környezetbarát működéséhez pénzügyi hátteret biztosított.

Chris Dinsdale vezérigazgató a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a megállapodás keretében vállalták többek között a fenntartható villamosenergia-ellátás kiépítését saját naperőműből, továbbá legalább 100 új elektromos töltőpont kialakítását a repülőtéren. Az ESG-alapú, vagyis környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból is felelős megállapodások lényege éppen az, hogy alacsonyabb pénzügyi költségeket biztosítanak a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatok számára – írták. Hozzátették, hogy a Budapest Airport továbbra is keresi a zöld finanszírozási lehetőségeket, és elkötelezett a repülőtér fenntartható működtetése mellett. A Repülőterek Nemzetközi Tanácsának (ACI) kezdeményezéséhez csatlakozva 2019-ben vállalták, hogy legkésőbb 2050-re a működésből fakadó nettó karbonkibocsátást nullára csökkentik, de elképzelhetőnek tartják, hogy ezt akár már 2035-re sikerül elérni.

A Liszt Ferenc repülőtéren zajló óriásberuházást illetően a Telex nemrég úgy értesült, hogy egyebek között épp a vele kapcsolatban felmerülő lakossági és környezetvédelmi aggályok miatt akadozik, ugyanis civilek panaszt emeltek az egyik hitelezőnél, az Európai Beruházási Banknál (EBB). Mivel több kifogást az itteni eljárás megalapozottnak talált, felfüggesztették a finanszírozást addig amíg a Budapest Airport nem hajtja végre a vonatkozó ajánlásokat. 

Hirdetés

A beruházás célja egyebek között az lenne, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/17/budapest-airport-finanszirozasi-megallapodas-ebb-felfuggesztes-kornyezetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a pótdíjfizetési könnyítésekkel

Mintegy 1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a tavaly év elején bevezetett pótdíjbefizetési könnyítéseknek köszönhetően – tájékoztatta …