2020. november 30., hétfőMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 25 milliárdot akarnak Karácsonytól, csak így menekülhetnek meg

Hirdetés

25 milliárdot akarnak Karácsonytól, csak így menekülhetnek meg

Egyöntetűen elutasították a Budapesten bevezetni kívánt IPA+ nevű válságadó elképzelését a BKIK által éltere hívott gazdasági érdekképviseleti fórum résztvevői. A kerekasztal résztvevői felhívták a figyelmet, hogy a versenyszférában a foglalkoztatottak közel 70 százaléka – országosan több mint 2 millió, Budapesten pedig közel 500 ezer fő – a kkv-szektorban dolgozik, ezért rendkívül fontos, hogy magasabb adóterhek helyett azonnali segítséget kapjanak.

A szervezetek szerint a főváros a forráshiányra sem hivatkozhat, mivel hatékonyabb gazdálkodással, beruházások elhalasztásával és költségcsökkentéssel, valamint hitelfelvétellel kezelhető lenne a jelenlegi válsághelyzet.

Hirdetés

A kerekasztal résztvevői javaslatot tettek a BKIK által korábban indítványozott Budapesti Válságkezelési Alap intézkedéseinek ütemezésére is: az arányos teherviselés elve alapján felkérik a fővárost, hogy a kormány intézkedéseinek kiegészítéseként, a tavasszal elmaradt támogatások fejében egy legalább 25 milliárdos intézkedéscsomaggal járuljon hozzá

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/13/25_milliardot_akarnak_karacsonytol_csak_igy_menekulhetnek_meg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lobban-e a gyertyaláng a családi asztalnál karácsonykor?

Lobban-e a gyertyaláng a családi asztalnál karácsonykor?

Nyár végén egységes képet mutatott Európa a Covid-járványt illetően: egy ország volt, ahol magas volt …