2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 231 milliárd forintos perre vitte az ügyet egy férfi, aki végig nézett egy császármetszést

231 milliárd forintos perre vitte az ügyet egy férfi, aki végig nézett egy császármetszést

Anil Koppula azzal vádolt meg egy Melbourne-i kórházat, hogy “pszichotikus betegséget” okozott neki, miután végignézte, ahogy a felesége császármetszéssel hozta világra kisbabájukat. A férfi megpróbálta perelni a Royal Women’s Hospital-t, amiért annak munkatársai arra bátorították, hogy végignézze a műtétet. A Melbourne-i Legfelsőbb Bíróságon szeptember 12-én született döntés az ügyben, ennek értelmében pedig elutasították Koppula 1 milliárd ausztrál dolláros (kb. 231 milliárd forint) kártérítési perét – derül ki a keresetről szóló ítéletből. 

Habár maga a császármetszés sikeres volt, a férfi a per során azt állította, hogy a kórház gondatlanul járt el vele szemben, amikor azt ajánlották neki, hogy nézze végig a beavatkozást. Elmondása szerint ugyanis feleségének látványa a műtőasztalon mentális sérülést okozott számára. 

Forrás: Business Insider

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230919-csaszarmetszes-mentalis-betegseg-valas-peres-eljaras-korhaz-melbourne.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A fa lehet az építőipar jövője, de a kender is befigyelhet

A fa lehet az építőipar jövője, de a kender is befigyelhet

Fával törik az utat a fenntartható építésgazdaság felé vezető úton. Az Index korábban több ízben …