2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 17 millióan maradtak órákra áram nélkül Ecuadorban

Hirdetés

17 millióan maradtak órákra áram nélkül Ecuadorban

Több órás áramkimaradás sújtotta egész Ecuadort, a dél-amerikai országban 17 millióan maradtak áram nélkül szerdán – számolt be a CNN. Az áramszünet a számos otthon mellett kórházakat és a tömegközlekedést is érintette.

“A mai áramszünet a karbantartásba és az infrastruktúrába való befektetés hiányának köszönhető” – mondta Roberto Luque infrastruktúráért felelős miniszter egy szerdai sajtótájékoztatón. Az ország évek óta energiaválsággal küzd, áprilisban vészhelyzetet rendeltek el és 8 órára lekapcsolták az áramot, amikor a szárazság miatt akadozott a termelés. Az akkori esetnek nincs köze a mostani kimaradáshoz a miniszer szerint.

Ecuador legnépesebb városában, Guayaquilben két kórház, köztük egy gyermekklinika maradt rövid ideig áram nélkül, de mindkét intézmény át tudott állni a saját generátorai által termelt áramra. Az ecuadoriakat 32 fokos hőségben érte az áramszünet, ami komoly kellemetlenségeket okozott.

Hirdetés

“Elviselhetetlen a hőség és a pára, de nem tudunk légkondicionálót vagy ventilátort használni” – panaszkodott egy helyi a CNN-nek. “Ráadásul a víz sem megy” – tette hozzá. A fővárosban, Quitoban az egyébként külön elektromos hálózaton futó metró is leállt az áramkimaradás miatt.

Szerda éjjelre a kormány szerint az ország 95 százalékában helyreállt az áramszolgáltatás.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240620_ecuador-aramszunet#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztésére

Nagy István agrárminiszter bejelentése szerint a nagyobb, komplex projekteket támogató, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívást …