2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Életmód / Fejlesztettek egy olyan mesterséges intelligenciát, amivel megelőzhető a szívroham

Hirdetés

Fejlesztettek egy olyan mesterséges intelligenciát, amivel megelőzhető a szívroham

Fejlesztettek egy olyan mesterséges intelligenciát az Oxford kutatói, amely több évvel azelőtt azonosítani tudja, ha valakinél nagy a kockázata egy halálos szívrohamnak, mielőtt az megtörténik – írja a CNBC.


A mesterséges intelligencia a szíveknek vért szállító erekben történt változások alapján vonja le következtetéseit, illetve figyeli a gyomorfájdalmat és a külső sérüléseket is.

“Azért, mert a koszorúér szkenje nem mutat szűkülést, nem jelenti azt, hogy teljes biztonságban van az illető egy szívroham kockázatától. A mesterséges intelligencia segítségével olyan diagnózist fejlesztettünk, amely segít az emberek artériáinak esetleges problémáit azonosítani. Ezzel hatalmas esély van a betegség korai jeleinek észlelésére és a szívroham megelőzésére” – mondta Charalambos Antoniades, az Oxford professzora.

Hirdetés

A WHO szerint kardiovaszkuláris betegségekben 17,9 millió ember halt meg a világon 2016-ban.

A kutatást a British Heart Foundation és a National Institute for Health Research finanszírozta, egyelőre még nincs arról információ, hogy a technológiát hogyan adaptálnák széles körben.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/eletmod/fejlesztettek-egy-olyan-mesterseges-intelligenciat-amivel-megelozheto-a-szivroham.336641.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milyen munkát végeznek majd a robotok a lakásunkban?

Milyen munkát végeznek majd a robotok a lakásunkban?

Szerdától péntekig zajlott az idei Brain Bar jövőfesztivál Budapesten, a Corvinus Egyetemen. Most mutatunk néhány …