2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Zuglóban a Fidesz sem kell ahhoz, hogy politikai háború legyen

Hirdetés

Zuglóban a Fidesz sem kell ahhoz, hogy politikai háború legyen

Parázs hangulatú előválasztásra lehet számítani Budapest 8. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. Nemrégiben jelentette be a Momentum, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt ajánlja közös ellenzéki jelöltnek Zuglóban. Csakhogy a választókerületnek most is ellenzéki országgyűlési képviselője van, a szocialista Tóth Csaba személyében, aki máris összetűzésbe került Hadházy Ákossal.

Kesztyűt dobtak a földre

„Zuglónak változás kell!” – jelentette ki Rózsa András, a Momentum zuglói vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyen az ellenzéki párt támogatásra ajánlotta Hadházy Ákos jelölését.

Rózsa András sokatmondóan azt is közölte, hogy 2022-ben nem elég leváltani a Fideszt,

olyan országgyűlési képviselő kell, aki becsülettel és tisztességgel harcol, nem megalkuszik, hanem eléri az igazságos alkukat.

Hirdetés

Önmagában már ez is üzenetértű volt, és azt jelezte, hogy a Momentum elégedetlen lehet a zuglói állapotokkal.

A sajtótájékoztatón Hadházy Ákos is azt emelte ki, az ellenzék akkor nyerhet, ha az emberek nem csak hallják tőlük, hanem látják is rajtuk, hogy valóban változás lesz és valóban másképp fognak tekinteni a korrupcióra.

Mindig azt mondták a politikusok, hogy lesz elszámoltatás, amikor ellenzékben voltak, aztán nem lett semmi, sőt, aztán ők maguk is elkezdtek a korábbiakhoz képest többet lopni

– fogalmazott Hadházy Ákos.

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

Fotó: Czerkl Gábor / Index

Az ATV-ben konkrétabban fogalmazott, és azt mondta:

ha Tóth Csaba indul, akkor sajnos nem a legjobb jelöltről van szó.

Hadházy szerint Zuglóban voltak problémák, és leginkább a „csend” zavarja, nem nagyon hallotta ugyanis Tóth Csabát „erélyes ellenzéki témákban”, nem hallott tőle erélyes ellenzéki felszólalásokat.

Vörös posztó a Momentum szemében

A Momentum egyébként már korábban sem csinált titkot abból, hogy nem szívleli a szocialista Tóth Csabát. Tavaly szeptemberben az ATV Reggeli Start című adásában Fekete-Győr András kijelentette:

Garancia kell arra, hogy a közös listán nem szerepelnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy olyan mértékű csalásban, lopásban vettek részt. Mi erre fogunk garanciát kiharcolni, a Momentum a legerősebb ellenzéki pártként ezt megteheti.

A Momentum elnöke arról is beszélt, hogy a szocialista Tóth Csabát nem szeretné a közös listán, illetve bármilyen politikai intézmény közelében látni, azonban ha egyéniben megnyeri az előválasztást, akkor a választói akarat érvényesül.

A zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő rágalmazás bűntette miatt feljelentést tett Fekete-Győr András ellen, de a Momentum legfrissebb közleménye szerint a bíróság elutasította keresetet. Az ellenzéki párt tájékoztatása szerint azért, mert Fekete-Győr András korábbi szavai alapján nem egyértelmű, hogy milyen kontextussal kapcsolatban nem szeretné Tóth Csabát a közös listán látni.

Ahogy az ellenzéki szövetség pártjai, úgy a Momentum is konzekvensen képviselni fogja azt, hogy a közös listán nem szerepelhet olyan személy, akit valaha csaláson értek, illetve aki megkárosította az adófizetőket. A jövőben is ehhez fogjuk tartani magunkat, és kiállunk a közélet megújítása mellett

– közölte Fekete-Győr András a bírósági határozatra reagálva.

Tóth Csaba után tíz éve nyomoztak közokirat-hamisítás miatt. Akkor az volt a gyanú ellene, hogy a Vas megyei MSZP tagságát duzzasztotta fel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/19/zugloban-a-fidesz-sem-kell-ahhoz-hogy-politikai-haboru-legyen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Traktor és autó ütközött Csongrád mellett

Traktor és autó ütközött Csongrád mellett

A 451-es főúton, Csongrád mellett egy személygépkocsi traktorral ütközött össze. A 19-es […] A teljes …