2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Zöld útlevelet ígértek, fehér papírlapot kapunk helyette

Hirdetés

Zöld útlevelet ígértek, fehér papírlapot kapunk helyette

Megkaptam a második oltásomat is. Ez önmagában már nem is lenne hírértékű, az mégis azzá teszi, hogy így már jogosult vagyok az Európai Unió vakcinaútlevelére, amely zöld utat biztosít az unión belüli utazásokhoz. Tény, hogy ez nagy adag motiváció volt a második adag AstraZeneca felvételéhez.

A zöld útlevélnek nevezett európai uniós védettségi igazolás a hónap elején lépett hatályba szerte Európában, így Magyarországon is. Az unión belüli utazást megkönnyítő dokumentumot elektronikusan az ügyfélkapun keresztül, papíralapon a kormányablakokban lehet igényelni. Legalábbis így szólt az ígéret, ám hamar kiderült, hogy nem ennyire nem egyszerű a dolog. Ahogy azt a kormányzati oldalt ért – úgymond – „összehangolt kibertámadások” esetén már megszokhattuk, egyszerre túl sokan akartak hozzájutni, amivel nehezen birkózott meg a rendszer. Úgyhogy a digitális letöltés kilőve – gondoltam –, marad a személyes ügyintézés, de sebaj, legalább rögtön kezembe nyomják a kártyát.

Háromféle igazolás, mind papíron

Hirdetés

Háromféle igazolás, mind papíron

Fotó: Wolf Géza / Index

Hát kártya, az így sem lett. Kaptam az önkormányzatnál még két papírt, amelyek az Uniós digitális COVID igazolvány nevet viselik, és felsorakoztak a korábban begyűjtött COVID–19 oltási lap, a kísértetiesen hasonló megnevezésű Igazolás SARS–COV-2 elleni védőoltásról című dokumentum és az ambulánslap hármasához, amelyek többsége eddig is két nyelven tanúskodott a vakcinációról.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/08/eu-covid-vedettsegi-igazolvany-zold-utlevel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 20 millió forint értékű e-bringával buktak le a szerb-magyar határon

A szerbiai vámhatóság kedden közölte, hogy a vámosok a szerb-magyar határon, a  horgosi határátkelőn hat …