2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Závecz Research: kettéosztja Magyarországot Ukrajna EU-s támogatása

Hirdetés

Závecz Research: kettéosztja Magyarországot Ukrajna EU-s támogatása

Kettéosztja a magyar társadalmat az a kérdés, hogy az Európai Uniónak segítenie kell-e Ukrajnát, és ha igen, hogyan – írja a 24.hu. A lakosság körében pártszimpátia tekintetében még nagyobb a törés.

A Závecz Research közvélemény-kutatása az ország felnőtt népességét reprezentáló mintán készült, ezer fő megkérdezésével, telefonos módszerrel. A kapott adatok legfeljebb plusz/mínusz 3,2 százalékkal térhetnek el attól, amit akkor kaptunk volna, ha minden választókorút megkérdeznek az országban. A 2024-es felmérés adatfelvétele május 8. és 14. között történt.

AZ EREDMÉNYEK SZERINT A MAGYAROK 46 SZÁZALÉKA SZERINT AZ EURÓPAI UNIÓNAK SEMMILYEN MÓDON NEM KELLENE TÁMOGATNIA AZ OROSZOK ÁLTAL BŐ KÉT ÉVVEL EZELŐTT MEGTÁMADOTT UKRAJNÁT.

Hirdetés

A megkérdezettek 32 százaléka támogatná a pénzügyi, gazdasági és humanitárius eszközökkel történő uniós segítségnyújtást, Ukrajnát fegyverrel és más hadianyagokkal a felmérésben részt vevők mindössze 16 százaléka látná el. A kérdésre a résztvevők négy százaléka nem válaszolt, így két százalékponttal relatív többségben vannak azok, akik segítenék a szomszéd országot.

A nők 54 százaléka, a férfiak 38 százaléka támogatja a háborúból való teljes kimaradást. A férfiak nagyobb arányban – 26 százalékban – küldenének fegyvert, szemben a nők 10 százalékos választásával. Ukrajnának nem akarna semmilyen támogatást adni a fiatalok 47, a középkorúak 51 százaléka. A 60 évnél idősebbek körében 41 százalékban népszerű az a vélemény, amely elutasítja Ukrajna támogatását, a többség mindenképpen küldene valamilyen segítséget. Budapesten 40, a városokban 47, a községekben 49 százalék válaszolt úgy, hogy semmiféle segítséget nem kellene adni Ukrajnának.

A háborúból való teljes kimaradást az alapfokú végzettséggel rendelkezők 54 százaléka, a középfokú végzettséggel rendelkezők 43 százaléka, a felsőfokú végzettségűek 34 százaléka támogatja. Utóbbiak 26 százaléka fegyverekkel is támogatná a megtámadott Ukrajnát.

Más eszközökkel támogatnák […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/31/europai-unio-ukrajna-haboru-tamogatas-segitseg-felmeres-kozvelemeny-kutatas-partok-kormany-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …